Close

15 maart 2016

Het verdelen van de inboedel

Je gaat scheiden, dat betekent ook dat hetgeen je samen bezit verdeeld moet worden. De inboedelverdeling. Als er sprake is van een koophuis zal in de regel eerst worden besloten wat er met het huis gaat gebeuren. Het kan zijn dat waardevolle zaken zoals een huis of sieraden eerst getaxeerd moeten worden om een objectieve waarde te bepalen.  In de regel gaat men nadat duidelijk geworden wat er met het huis moet gebeuren over tot het verdelen van de overige bezittingen; de inboedel. De boedelverdeling gaat over alle bezittingen van waarde. Dat kan gaan over bijvoorbeeld een caravan, auto, servies, apparaten of meubelen. Er zijn ook altijd spullen die een emotionele waarde hebben omdat je ze bijvoorbeeld voor je verjaardag hebt gekregen of uit je familie afkomstig zijn.Hier kun je samen bijvoorbeeld over afspreken dat ze niet in de onderlinge verdeling worden meegenomen maar toekomen aan degene die ze heeft gekregen.

Verknochte goederen

Verknochte goederen zijn goederen die niet verdeeld hoeven te worden en niet in de verdeling bij de scheiding hoeven te worden meegenomen. Ze zijn verbonden met een persoon. Een goed voorbeeld hiervan is kleding. Vaak worden sieraden ook als verknochte goederen gezien maar dit hoeft niet per se het geval te zijn.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *